Breevaart, Ds. G. van de

Ds. G. van de Breevaart


Gerrit van de Breevaart zag op 20 februari 1902 in Hendrik-Ido-Ambacht het levenslicht. Hij werd in zijn geboorteplaats, in de Hervormde Kerk, gedoopt. Later sloot het gezin zich aan bij de plaatselijke Vrije Oud Gereformeerde Gemeente die behoorde tot de groep gemeenten welke ontstaan waren uit het gezelschapsleven en door de prediking van de voorgangers B. Sterkenburg, H. Stam en J.H. Boogaard.

Hier werd Van de Breevaart in 1939 gekozen tot bestuurslid en drie jaar later volgde de bevestiging tot predikant in Hendrik-Ido-Ambacht door ds. H. Hofman uit Schiedam en ds. H. Vlot uit Capelle aan de IJssel. Binnen dit verband nam ds. Van de Breevaart een grote plaats in, maar ook daarbuiten kreeg hij veel bekendheid en was geliefd bij Gods volk. Vanaf de oprichting in 1964 was hij betrokken bij het werk van den Mbuma-zending, vanaf 1971 als voorzitter.

Op 6 augustus 1936 huwde hij met Petronella (Pietje) Snoei. Op 14 mei 1974 is hij op 72-jarige leeftijd overleden in volle verzekerheid des geloofs en heeft hij zijn wens verkregen. In zijn prediking benadrukte hij altijd dat men in Christus moet zijn, zal het wél zijn en waarschuwde hij ernstig tegen valse gronden en eigengerechtigheid.


Product vergelijk (0)


De Heidelbergse Catechismus - G. van de Breevaart

De Heidelbergse Catechismus - G. van de Breevaart

De Heidelbergse Catechismus van G. van de BreevaartVerklaring van de Heidelbergse CatechismusDeze ve..

€ 0,00

Uw vrije gunst alleen - G. van de Breevaart

Uw vrije gunst alleen - G. van de Breevaart

Uw vrije gunst alleen van G. van de BreevaartVerklaring van de Heidelbergse CatechismusDeze verklari..

€ 84,00

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2